Nieuws

Vorst zorgt voor topdrukte bij verwarmingsbedrijven

Geschreven op

De kou zorgt voor topdrukte bij verwarmingsbedrijven. Vooral veel oudere cv-ketels die geen regelmatig onderhoud hebben gehad, laten het afweten. Volgens Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, zetten installateurs alles op alles om storingen zo snel mogelijk... Lees meer »

Zo houdt u uw huis warmer tijdens kou en strenge vorst

Geschreven op

Dat een goede isolatie de beste manier is om een huis warm te houden tijdens strenge vorst is natuurlijk een open deur. Er zijn daarnaast verscheidene zaken die extra kunnen helpen het binnen zo behaaglijk mogelijk te houden. Lees meer »

Hybride warmtepomp vanaf 2026 verplicht bij vervanging cv-ketel

Geschreven op

Vanaf 2026 wordt een hybride warmtepomp de standaard voor het verwarmen van woningen, kondigt het kabinet dinsdag aan. Dat betekent dat mensen verplicht worden om zo'n pomp te installeren als hun cv-ketel aan vervanging toe is. Lees meer »

Maanden wachten op nieuwe badkamer door tekort aan materialen en vakmensen

Geschreven op

We moeten nog steeds flink geduld hebben om de woon- of badkamer te verbouwen of een warmtepomp te laten installeren. De wachttijden variĆ«ren van enkele weken tot maanden en ontstaan door een schaarste aan materialen, de druk om te verduurzamen en een tekort aan vakmensen... Lees meer »

Storm Eunice zorgt voor drukte bij installateurs

Geschreven op

Storm Eunice zorgt voor drukte bij installateurs Eunice heeft flink huisgehouden in ons land. De storm richtte aan woningen en gebouwen aanzienlijke schade aan. Loodgieters en dakdekkers krijgen sinds vrijdag veel meldingen van kapotte daken, dakgoten en regenpijpen. Lees meer »

Storm- en wateroverlast; Wanneer bel je de brandweer?

Geschreven op

Storm- en wateroverlast; Wanneer bel je de brandweer? Wanneer u dit artikel leest, is er mogelijk is storm voorspeld en vraagt u zich mogelijk af wat u dan moet doen bij overlast; TIS-Stiens krijgt normaliter tijdens en na deze dagen, erg veel meldingen over losgeraakt zi... Lees meer »

Wachttijden voor installateurs en loodgieters lopen steeds verder op

Geschreven op

Installateurs en loodgieters hadden het al razend druk en dat is door de hevige regenval en harde wind van de laatste dagen alleen maar erger geworden. Bovendien moeten nu meer monteurs in quarantaine, waardoor de wachttijden voor de consument verder oplopen. Lees meer »

Geberit breidt wastafelcollectie uit

Geschreven op

Geberit breidt wastafelcollectie uit Geberit breidt het assortiment van de Geberit ONE badkamerserie uit. Blikvanger is daarbij de wastafel, het centrale element in de badkamer. De diverse soorten wastafels, wastafelmeubels en wastafelbladen zijn op allerlei manieren met... Lees meer »

Helft meer subsidie op (hybride) warmtepomp

Geschreven op

Helft meer subsidie op (hybride) warmtepomp Het kabinet is overstag: de ISDE-subsidie voor warmtepompen gaat fors omhoog. Woningeigenaren ontvangen vanaf komend jaar de helft meer subsidie op een (hybride) warmtepomp. Lees meer »

Kantelpunt: verkoop cv-ketels daalt, warmtepompen in opmars

Geschreven op

De cv-ketel verkoop nam afgelopen jaar af met bijna 5 procent ten opzichte van 2019. Dat is de meest opvallende constatering uit het jaarlijkse onderzoek Gasmonitor 2021 van Natuur & Milieu naar de aanschaf van warmte-apparaten, zoals de cv-ketel, de warmtepomp en hybride... Lees meer »