Storm Eunice zorgt voor drukte bij installateurs

Storm Eunice zorgt voor drukte bij installateurs

Eunice heeft flink huisgehouden in ons land. De storm richtte aan woningen en gebouwen aanzienlijke schade aan. Loodgieters en dakdekkers krijgen sinds vrijdag veel meldingen van kapotte daken, dakgoten en regenpijpen. Ook zijn er veel lekkages door afgewaaide of verschoven dakpannen. Ook kreeg de wind vat op zonnepanelen.

Vooral in de kustgebieden zijn er veel meldingen van schade. “Installateurs doen er alles aan om reparaties zo snel mogelijk uit te voeren”, zegt voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland. “We willen de overlast voor de getroffen bewoners zoveel mogelijk beperken.”

Exacte schade nog niet bekend

Techniek Nederland verwacht dat de exacte omvang van de schade door Eunice en Franklin vandaag en morgen bekend wordt. Dakdekkers en loodgieters zullen volgens de installateurskoepel nog wel enkele dagen bezig zijn met reparaties.

Buitenunits van warmtepompen en airco’s op daken en aan muren hebben de storm over het algemeen goed doorstaan. Dat geldt ook voor zonnepanelen op daken. Al kwamen op sociale media wel degelijk beelden voorbij van wegwaaiende pv-systemen, die soms tot zeer gevaarlijke situaties op de grond leidden.

 

Bron: Installatie.nl

Naar het overzicht