Stortvloed aan introducties bij Hansgrohe

Stortvloed aan introducties bij Hansgrohe

Nieuwe series kranen en douches bij Hansgrohe en AXOR. Met AXOR One, Pulsify, Vivenis en Finoris hebben de Duitsers ondanks het gemis van een fysieke ISH beursvloer weer veel nieuws te melden. De overname van ESS betekent dat het bedrijf ook afvoergoten en badkamernisjes op de markt gaat brengen.

Normaal gesproken toont Hansgrohe, net als andere grote sanitairbedrijven, haar nieuws voor het komende jaar groots op de tweejaarlijkse ISH in Frankfurt. Dit jaar gebeurde het digitaal, via een eigen platform. Mat zwart en mat wit worden standaard kleuren in kranen en douches. De mechanische drukbediening is een blijvertje. De nieuwste designkranen worden lager, en dus goedkoper gepositioneerd.

Installatie.nl zet de belangrijkste noviteiten die het komende jaar in Nederland in de badkamershowrooms gaan verschijnen op een rij.

 

Basisserie met design


Pulsify wordt een nieuwe basisserie met onder meer handdouches en showerpipe, en thermostaat. De nieuwe straal PowderRain, maar ook de thermostaat met aflegmogelijkheid krijgen nu dus ook uitvoeringen voor het middensegment. Onder het mom: veel design voor relatief weinig geld. De serie is duidelijk afgeleid van het twee jaar geleden gelanceerde RainFinity.

De handdouche, in juni in de Nederlandse showroom, zal op termijn de klassieke Croma 100 vervangen.

De serie is in chroom, mat wit en mat zwart uitgevoerd. De straalschijf is van grafiet, en voor een adviesprijs vanaf €35,00 ex BTW heeft de consument een driestanden handdouche met Select-knop, én het luxe straal-paradepaardje PowderRain. Pulsify komt ook in een waterbesparende versie. Later dit jaar volgen de showerpipe en de thermostaat, die je net als bij voorgangers ShowerTablet en RainFinity handig als aflegplek kunt gebruiken.

 

Uittrekbare slang aan wastafel

De nieuwe Finoris presenteert zich als een minimalistische designkraan met een leuke feature voor gezinnen. De Finoris Flex is een mengvorm tussen keukenkraan, handdouche en wastafelkraan. De kraan heeft een flexibele uittrekbare slang met vuistdouche met twee straalsoorten. Ideaal voor wie flexibiliteit vanuit de wastafel wenst voor een snelle haardouche, babybadje of wasbeurt. Ook zit er een temperatuurbegrenzer op. Finoris is er in chroom, mat wit en mat zwart.

 

Elegante kraan

Met Vivenis heeft Hansgrohe nog een stijlvolle troef die minder hoog in de markt gezet wordt, dan we gewend zijn van de designtoppers.

Een elegante designkraan voor de moderne stijlvolle badkamer; met een golvende greep, een zacht gebogen uitloop, en een vlakke brede straal waar lucht aan toegevoegd wordt. De matzwarte, chromen of matwitte kraan is voorzien van EcoSmart, zodat hij begrenst kan worden op 5 liter/minuut. Zowel Vivenis en Finoris laten zich weer goed combineren met de Pulsify douches en de nieuwe accessoires en douchegoten (zie verder).

 

AXOR: ultraslanke kraan

Designmerk AXOR, bekend van de samenwerkingen met grote designers, komt dit voorjaar met een kranen en doucheserie AXOR One.

Eyecatcher is de hele smalle wastafelkraan in mat zwart, die een diameter van van maar 21 mm heeft. De kraan (140-260 mm hoog), ook in een wandmodel) is zo slank doordat het kardoes met bajonetsluiting ónder de wastafel verborgen zit. Ander bijzonder detail is het kleine bedieningsgreepje in de Select-versie. De zijhandgreep heeft een alles-in-één bediening, die kan worden gebruikt om het water aan en uit te zetten door de hendel naar beneden te drukken, waardoor de waterstroom nauwkeurig en direct wordt geregeld. Door de hendel rechtsom te draaien, wordt de temperatuur verhoogd.

 

Goten, inbouwnisjes en accessoires

Hansgrohe stapt ook in de douchegoten en prefab nisjes voor de badkamers. Dat is niet gek, aangezien de Duitsers vorig jaar een meerderheidsbelang namen in ESS, de grondlegger van Easydrain. De RainDrain, met een inbouwhoogte van 75 mm, drie uitloopmogelijkheden en inbouwflens komt nu ook onder de vlag van de Duitsers op de markt, betegelbaar of uitgevoerd in dezelfde kleur als de kranen en douches. Hansgrohe introduceert met XtraStoris, AddStoris en WallStoris onder eigen naam een serie (opberg)accessoires. Deze verbreding past heel goed in de trend die we bij alle grote sanitairmerken: de grote Duitse spelers willen totaal aanbieders zijn.

Bron: Installatie.nl

Naar het overzicht